TRAININGEN > DEELNAME AAN WEDSTRIJDEN

DEELNAME AAN WEDSTRIJDEN

 

ALGEMEEN

 

Welke wedstrijden wanneer doorgaan kan je terug vinden op onze wedstrijdkalender. De vereisten om te mogen deelnemen is de minimumleeftijd van 5 jaar en het slagen voor de proeven.

 

DE WEDSTRIJD

 

Wat breng je zeker mee:

- je vergunningskaartje

- je bordnummer waarvan het kleur afhankelijk is van in welke groep je rijdt:

- Boys: geel nummerbord met zwarte cijfers

- Girls: blauw nummerbord met witte cijfers

- Cruisers: rood nummerbord met witte cijfers

- Junior Men/Women/Cruisers: zwart nummerbord met witte cijfers

- Elite Men/Women/Cruisers: wit nummerbord met zwarte cijfers

Dit bordnummer hangt in de juiste kleuren vooraan aan je stuur, alsook in het klein aan de zijkanten van je fiets maar daar is de kleurkeuze vrij te bepalen. Ben je nog niet in het bezit van de bordnummers dan kan je dit voor de wedstrijd nog aankopen bij de kramen die op elke wedstrijd aanwezig zijn.

- tape

- stift

 

De dag vóór de wedstrijd, namelijk op zaterdag, kan je het parcours gaan verkennen via het vrije rijden en ook inschrijven is soms al mogelijk. Op zondag gebeuren dan de overige inschrijvingen en wordt de dag als het ware in 2 verdeeld:

- Voormiddag: training en wedstrijd blok 1

- Namiddag: training en wedstrijd blok 2

 

 

Het verloop van een wedstrijd:

Juist voor de wedstrijd worden de reeksen uitgehangen of je kan ze terugvinden op de FaceBook pagina van JS Timing. Schrijf de 4 nummers van boven naar onder op de tape (eerst je reeks, nadien 3x je positie). Dit stukje tape wordt dan op de buis van de BMX-fiets gehangen.

Op die manier weten de piloot en de mensen van het parcours in welke reeks en op welke positie de piloot moet rijden. Het eerste nummer bepaalt de reeks waarin de piloot rijdt, de overige 3 zijn de posities van de piloot in de 3 eerste qualificatiereeksen (1-8).

 

Het is dus zo dat iedereen van Blok 1 één keer rijdt, te beginnen met de kleinsten, tot alle reeksen gereden hebben. Dan begint het opnieuw en zo rijdt iedere piloot 3 keer. Het aanschuiven gebeurt altijd in 10 banen zodat reeks 1 tot en met 10 klaar staat, achter reeks 1 staat dan reeks 11, achter reeks 2 staat reeks 12 enz. tot reeks 20. Reeks 21 staat dan terug na reeks 11 enz.

 

Let er op dat je op tijd klaar staat in je reeks want niet aanwezig is geen deelname.

 

Na het rijden van de eerste 3 qualificatiereeksen worden er terug nieuwe lijsten opgehangen met nieuwe nummers voor de piloten die doorgaan naar de volgende ronde maar deze lijst bestaat maar uit 2 nummers: de reeks en de positie. Dit blijft doorgaan tot de finale gereden is waar iedereen uiteindelijk toch na streeft, niet?

 

Veel succes aan alle piloten en supporters!

 

CONTACT US:  BMXTURTLES@OUTLOOK.COM  OF  0476/68.25.38

Als gevolg van de wet op de privacy van 8 december 1992, heeft iedereen het recht om gegevens (of beeldmateriaal) met betrekking tot zichzelf of zijn/haar minderjarige kinderen, van deze website te laten verwijderen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now